Kleuren Turnen


 Een koprol of een handstand leren? Zwaaien aan de ringen of een buikdraai op de brug? Bij turnen komt het allemaal aan bod. Goed voor de motorische ontwikkeling van elk kind, maar natuurlijk staat bewegen met plezier voorop!

 

We gebruiken tijdens de lessen de methode Kleurenturnen. Ieder kind krijgt les op zijn/haar eigen beweegniveau, gekoppeld aan de kleuren van de regenboog. We beginnen bij de basis en stap voor stap leer je meer. Van bijvoorbeeld achteruitlopen op de balk, via een kattensprong tot uiteindelijk de radslag op de balk. En twee keer per jaar organiseren we een diplomaturnmoment zodat je kunt laten zien wat je hebt geleerd!

 

In de lessen werken we met circuits waarbij verschillende beweegthema’s aan bod komen: steunen en rollen, duikelen en springen, balanceren en zwaaien. Op die manier leert een kind spelenderwijs de juiste technieken om bijvoorbeeld de handstand of de borstwaartsom te doen. We gebruiken daarbij allerlei materialen en toestellen. Denk aan onder meer rekstok, ringen, balk, airtrack (een opblaasbare ‘vloer) en trampoline.

 

Ben je toe aan meer uitdaging en een hoger moeilijkheidsniveau? Dan kun je in overleg met de leiding ook de trainingen voor de selectie volgen om mee te gaan doen aan wedstrijden. 

 


Onze lessen zijn ingedeeld in 3 units:

1. Recreatie

2. Pré-selectie

3. Selectie

 

Bij de recreatie-unit  worden geen wedstrijden gedaan, wel worden er diplomaturnmomenten gehouden.

De pré-selectie is een overgangsgroep, waarin leden worden uitgenodigd om te ervaren of wedstrijdturnen iets voor ze is. Ook zij volgen het kleurenturnenprogramma, maar krijgen extra training.

In de selectie-unit kom je terecht als je in de pré-selectie-unit positief bent beoordeeld door de leiding. In deze unit mag je meedoen aan de wedstrijden van de KNGU.

 

Bekijk hieronder de verdere uitleg van de soorten lessen.Uitleg van de les-units:

Recreatie

Er zijn 3 lesgroepen in de recreatie-unit:

1. recreatie jeugd A

   (hogere niveau)

2. recreatie jeugd B

   (middelniveau)

3. recreatie jeugd C 

   (beginnersniveau)

Pré-selectie

In deze pré-selectiegroep word je uitgenodigd als de leiding denkt dat je genoeg capaciteiten (zowel fysiek als mentaal) hebt om mee te gaan doen aan de wedstrijden. Aan het eind van je pré-selectiejaar bepaal je samen met de leiding of je door gaat naar de selectie-unit. 

Selectie

De selectie bestaat uit 1 groep.Proefles

Je kunt vrijblijvend twee lessen meedoen om te kijken of gymnastiek/ turnen iets voor je is. Je kunt je daarvoor aanmelden door een mail te sturen via de contactpagina of door vooraf bij één van de lessen te informeren of je meteen mee kunt doen. Kijk hiervoor bij het lesrooster

Twijfel je welke les het meest geschikt is? Wij denken graag met je mee.

 

Wil je graag lid worden? Vul hier het inschrijfformulier in.