Lessen

Onze lessen zijn ingedeeld in 3 units:

1. Recreatie

2. Pré-selectie

3. Selectie

 

Bij de recreatie-unit  worden geen wedstrijden gedaan en hier zijn lessen voor jeugd en volwassenen.

De pré-selectie is een overgangsgroep, waarin leden worden uitgenodigd om te ervaren of wedstrijdturnen iets voor ze is.

In de selectie-unit kom je terecht als je in de pré-selectie-unit positief bent beoordeeld door de leiding. In deze unit mag je meedoen aan de wedstrijden van de KNGU.

 

Bekijk hieronder de verdere uitleg van de soorten lessen.Uitleg van de les-units:

Recreatie

Er zijn 3 soorten lessen in de recreatie-unit:

1. recreatie volwassenen

2. recreatie jeugd A (9jr en ouder)

3. recreatie jeugd B (tot 9 jaar)

 

Heb je wel zin om te turnen, maar niet in wedstrijden? Dan is de unit recreatie iets voor jou. Alle facetten van het turnen komen aan bod, zoals balk, brug, vloer en sprong, maar ook ringen en trapeze. 

Pré-selectie

In deze pré-selectiegroep word je uitgenodigd als de leiding denkt dat je genoeg capaciteiten (zowel fysiek als mentaal) hebt om mee te gaan doen aan de wedstrijden. Aan het eind van je pré-selectiejaar bepaal je samen met de leiding of je door gaat naar de selectie-unit.

 

 

 

 

Selectie

De selectie bestaat uit 2 groepen:

1. selectie A (ca 11 jaar en ouder)

2. selectie B (tot ca 11 jaar)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nijntje beweeglessen

Gymvereniging De Brug wil onder voorbehoud in januari 2021 starten met het Nijntje Beweegdiploma. Het Nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waar je kind wekelijks speelplezier heeft en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling!

 

Het Nijntje Beweegdiploma bestaat uit twee series van 20 lessen voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. In de lessen komen de tien basisvormen van bewegen aan bod: balanceren, springen, kruipen, klimmen/klauteren, zwaaien, samen spelen, balvaardigheid, rollen/draaien en bewegen op muziek. Na het doorlopen van de lessen ontvangt elk kind het Nijntje Beweegdiploma.

 

Deel 1 van het Nijntje Beweegdiploma is voor peuters van 2 en 3 jaar, die samen met papa en mama of opa en oma lekker wil gymmen in een ‘echte’ gymzaal.

Deel 2 van het Nijntje Beweegdiploma is voor kleuters van 4 en 5 jaar. Dit deel is zonder ouders. Hier leert je kind het vervolg op de essentiële basisvormen van bewegen. Een kind kan ook deel 2 halen zonder dat hij/zij eerst beweegdiploma 1 heeft gehaald. 

Kleuren turnen

 

Vanaf seizoen 2021/2022 wordt er gewerkt met het lespakket:

Kleuren Turnen.

Hieronder een samenvatting. Kijk voor meer informatie op:

www.kleurenturnen.nl.

 

 


Proefles

Je kunt vrijblijvend twee lessen meedoen om te kijken of gymnastiek/ turnen iets voor je is. Je kunt je daarvoor aanmelden door een mail te sturen via de contactpagina of door vooraf bij één van de lessen te informeren of je meteen mee kunt doen. Kijk hiervoor bij het lesrooster

Twijfel je welke les het meest geschikt is? Wij denken graag met je mee.

 

Wil je graag lid worden? Download hier het inschrijfformulier. Het ingevulde formulier kun je inleveren bij de leiding of bij het secretariaat.